Typography

 010 Rotterdam Gezondheid - Rotterdammers die een fiets hebben met kapotte fietsverlichting, kunnen dit op zaterdag 28 oktober gratis laten repareren. Deze actie wordt gehouden door de Fietsersbond Rotterdam in samenwerking met Fietsfan010. Vrijwilligers staan van 11.00 uur tot 16.00 uur op de Coolsingel, boven de Beurstraverse, beter bekend als de Koopgoot. Naast de reparaties wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, de reparaties en over een goede verlichting. De actie maakt deel uit van de campagne 'Ik wil je zien'.

De Fietsersbond en online fietscommunity Fietsfan010 vinden het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt waarschijnlijk ongelukken, veel bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis.

Goede verlichting

Op https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/onderdelen/verlichting/ is informatie te vinden over goede fietsverlichting, reparatie en onderhoud van fietsverlichting.

 

 

 

Over de Fietsersbond

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De afdeling Rotterdam overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Over Fietsfan010

Fietsfan010 brengt Rotterdamse fietsers samen. Via dit online platform kunnen fietsers elkaar treffen en tips en ideeën uitwisselen. Van de perfecte fietsroute tot aan dat ene koffietentje waar ze je fiets even voor je nakijken. Ook kunnen ze via dit platform meedenken met de uitvoering van het fietsplan van de gemeente.