22
vr, mrt

Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Uitgaan - Op zaterdag 30 januari is er weer Poëzie van de onderste plank. Na een Aanschuifdiner, om 18.00u geserveerd door Indonesische Keuken Jakarta, is om 20.00u een optreden van dichter Hein van den Assem. Zijn voordrachten staan bekend om hun kracht en energie, ze zijn beurtelings subtiel en overweldigend. Wat spreekt u het meeste aan? Kom kijken op 30 januari.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jesus Evil Highway. Deze Rotterdamse band speelt countrymuziek en een aantal stromingen daaromheen. Sfeervol en gezellig. Tot slot is er Open podium.

Over Hein van den Assem

Hein werd op 27 maart 1956 geboren in Breda en woont momenteel in Rotterdam. Hij is werkzaam bij het Stadsarchief Rotterdam. Sinds 1974 schrijft hij poëzie. Deze beslaat een breed spectrum aan onderwerpen: liefde, humor, kunst, geschiedenis, filosofie, Rotterdam en de natuur. De stijl varieert van beschrijvend tot meer abstract met ruimte voor interpretatie door de lezer.

Hein publiceerde het gedicht: ‘Voor Corina’ in het glossy Magazine BOEK in het december nummer 2006.

Tussen 2006 – 2012 was Hein actief binnen de stichting Poëziepodium Ongehoord Rotterdam en bekleedde er diverse functies.

 

Tussen 2012 – 2015 was hij huisdichter van ‘Salon Zonneveld’ gevestigd in de Hoevestraat 31a Rotterdam

In de Turning Nationale gedichtenwedstrijd, editie 2013-2014 (bijna 10.000 inzendingen) eindigde hij in de top 100 met het gedicht: "Omaha Beach Memorial." Dit gedicht werd ook uitgekozen voor een voordracht in een uitzending van het radio programma: “Met het oog op morgen” 4 andere gedichten eindigden in opeenvolgende edities in de top 1000.

Hein leverde bijdrages aan diverse bloemlezingen.

In april 2016 verschijnt een tweede bundel onder de titel: de liefde strijken met ijzers van geduld. Deze bundel bevat een mini cd met een aantal muziekgedichten met composities van  Peter Magnee.

 

Aanmelding

Aanschuifdiner is € 12,50. Aanmelding vooraf via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor aanwezigheid na 20.00 uur is aanmelding niet vereist.
Deelname aan het Open Podium is plekke te regelen.

Lislokaal voor ontmoeting

Lislokaal http://lislokaal.nl/ is een ruimte voor cultuur en ontmoeting die is opgezet door Petra van Bommel en Peet Vogels. Zij wonen al vijftien jaar op de Bergselaan en hebben het buurpand aangekocht om iets bruisends neer te zetten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. 

NL Magazine
 • WOZ-waarde woningen

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:54 am

  WOZ-waarde woningen Published in: Economie & DuurzaamheidNL Magazine Economie - Binnenkort ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Controleer deze in ieder geval heel goed!

  Read more...
 • Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:23 am

  Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019 Published in: Cultuur Uitgaan Entertainment Media LifestyleNL Magazine Cultuur - Op 20 februari 2019 bestond Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL) vijf jaar.

  Read more...
 • De gezondste opa van Europa

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 19:24 pm

  De gezondste opa van Europa Published in: Lifestyle & GezondheidNL Magazine Lifestyle Gezondheid - William Cortvriendt komt, in samenwerking met Erna Sassen, met een nieuw boek over gezond eten en leven, maar nu voor kinderen. Eetgewoonten worden aangeleerd in de kindertijd. Dát is het moment om aan bewustwording te werken.

  Read more...
 • Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie?

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 09:30 am

  Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie? Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Politiek - Net nu Europa zich komende maanden buigt over cruciale voedselwetgeving, pompt Coca-Cola geld in de sponsoring van het voorzitterschap van de Europese Unie. Coca-Cola is hiermee dus officieel 'platinum partner' geworden van het Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie! Op deze manier verwerft Coca Cola. Door sommigen de ‘Junkfood gigant’ genoemd, een sterkere positie in het centrum van de ‘Brusselse’ macht. 

  Read more...
 • Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen

  NLMagazine.nl Mar 3, 2019 | 09:40 am

  Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Maatschappij - 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom besteedt ProDemos op en rond deze dag met een speciale themarondleiding aandacht aan vrouwen uit de Nederlandse politieke geschiedenis. Met krachtige vrouwen die vorm hebben gegeven aan het Nederland van vandaag. Vrouwen die een ideaal voor ogen hadden en daarvoor streden.

  Read more...
 

Nieuws Rijnmond