22
vr, mrt

Politiek
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Politiek - Afgelopen zondag stemden de Leefbaren tijdens de halfjaarlijkse ledenvergadering bij acclamatie in met de benoeming van Robert Simons tot nieuwe bestuursvoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Dick van Sluis trad af als voorzitter, die voor zijn verdiensten voor de partij de gouden Leefbaar-speld kreeg uitgereikt.

 

Oud-stuurman grote vaart

Robert Simons begon zijn loopbaan als stuurman op de grote vaart. Van 2006 tot 2014 was hij gemeenteraadsraadslid voor Leefbaar Rotterdam. In deze periode was Robert woordvoerder veiligheid. Hij spande zich onder andere in om het wapenbezit onder risicogroepen terug te dringen en straatgeweld keihard aan te pakken. Ook maakte Robert zich sterk voor de verbetering van de dienstverlening van de gemeente en voor meer inspraak voor Rotterdammers.

Een gouden kerel

Fractievoorzitter Anton Molenaar is blij met de benoeming van Simons tot voorzitter van het bestuur. “Robert is altijd ontzettend betrokken geweest bij Leefbaar Rotterdam. Na zijn raadslidmaatschap bleef hij ons nauw volgen en vanaf de zijlijn ondersteunen. Hij activeert leden en heeft inmiddels ook de rol van gespreksleider van het Leefbaar Café op zich genomen. Een gouden kerel. Kritisch, maar met hart voor de partij én Rotterdam.”

Afscheid Dick van Sluis

Dick van Sluis trad af en kreeg de gouden Leefbaar-speld uitgereikt. Partijleider Eerdmans prees Van Sluis voor zijn inzet en noemde hem een echte Leefbaar-man: eigenwijs en kritisch. Dick van Sluis was vijf jaar bestuursvoorzitter.

NL Magazine
 • WOZ-waarde woningen

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:54 am

  WOZ-waarde woningen Published in: Economie & DuurzaamheidNL Magazine Economie - Binnenkort ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Controleer deze in ieder geval heel goed!

  Read more...
 • Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:23 am

  Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019 Published in: Cultuur Uitgaan Entertainment Media LifestyleNL Magazine Cultuur - Op 20 februari 2019 bestond Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL) vijf jaar.

  Read more...
 • De gezondste opa van Europa

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 19:24 pm

  De gezondste opa van Europa Published in: Lifestyle & GezondheidNL Magazine Lifestyle Gezondheid - William Cortvriendt komt, in samenwerking met Erna Sassen, met een nieuw boek over gezond eten en leven, maar nu voor kinderen. Eetgewoonten worden aangeleerd in de kindertijd. Dát is het moment om aan bewustwording te werken.

  Read more...
 • Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie?

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 09:30 am

  Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie? Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Politiek - Net nu Europa zich komende maanden buigt over cruciale voedselwetgeving, pompt Coca-Cola geld in de sponsoring van het voorzitterschap van de Europese Unie. Coca-Cola is hiermee dus officieel 'platinum partner' geworden van het Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie! Op deze manier verwerft Coca Cola. Door sommigen de ‘Junkfood gigant’ genoemd, een sterkere positie in het centrum van de ‘Brusselse’ macht. 

  Read more...
 • Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen

  NLMagazine.nl Mar 3, 2019 | 09:40 am

  Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Maatschappij - 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom besteedt ProDemos op en rond deze dag met een speciale themarondleiding aandacht aan vrouwen uit de Nederlandse politieke geschiedenis. Met krachtige vrouwen die vorm hebben gegeven aan het Nederland van vandaag. Vrouwen die een ideaal voor ogen hadden en daarvoor streden.

  Read more...
 

Nieuws Rijnmond